Efficiënter en makkelijker werken doe je met Trello!

Ik ben GEK op Trello! En ik denk dat ik daarin niet alleen ben. Ik kan me zo voorstellen dat iedereen die ook maar wat te plannen heeft Trello kan gebruiken om het project in goede banen te leiden. Want dat is wat Trello voor mij is: een super makkelijke tool [PC + Phone] om mijn projecten zodanig te ordenen, te structureren en in te plannen dat ik me eigenlijk alleen nog maar hoef te focussen op de praktische uitvoer van de stappen. Dus geen onnodige en tijdrovende randzaken die me extra werk geven. En, dat is voor mij als Organizer + [solo] onderneemster heel belangrijk!

Trello is voor mij een tool om:

 • mijn grote & kleine projecten en ToDo’s op korte & lange termijn te organiseren, te structureren & in te plannen
 • mijn projecten onder te verdelen in kleinere en hapklare stukjes zodat ik deze stukjes vervolgens weer stap voor stap uit kan voeren
 • duidelijk overzicht te creëren in wat al gedaan is, wat ik nog moet doen en wanneer ik het klaar wil hebben
 • per project alle aanpassingen & voortgang goed bij te houden
 • per project een duidelijke kalender bij te houden
 • mijn gelanceerde blogs, producten & freebies op te slaan en als referentie te gebruiken
 • snel toegang te hebben tot resources: mijn eigen óf juist die van een collega die super gave tips geeft
 • projecten, inclusief links, [digitale] materialen, verloop en vooruitgang te delen met anderen [collega’s, teamgenoten of met wie je ook maar wilt]

Ik hou van Simpel

Ik weet dat er blog artikelen in overvloed zijn die heel technisch praten over scrum methode en who knows what… maar dat gaat hélémáál langs me heen. En waarom… Ik hou van simpel. En ik hou van iets gebruiken waar IK wat aan heb. Dus de wereld kan een bepaald programma, app of tool helemaal te gek vinden… als ik er niet makkelijk mee overweg kan dan ben ik weg. That’s me…

Waarom dan wel Trello?

Met Trello kon ik direct aan de slag! Trello is een overzichtelijk kaarten systeem wat in 1 keer te overzien is. Ik zie het als een rij van onderwerpen [projecten] naast elkaar [ingedeeld per categorie] en daaronder hangen de stappen die ik moet nemen om het project uit te voeren en af te ronden. Elke stap kun je aanvullen met specifieke details: bijv. een checklist, links, beeldmateriaal, digitale bijlagen en andere todo’s.

Ik werk met de ‘ToDo methode’. Deze methode ontleedt als het ware een project en breekt alle aspecten van het project op in kleinere stukjes die overzichtelijk + hapklaar zijn. Dan lijkt een groot project ineens niet zo groot. Want veel kleine beetjes gestructureerd + systematisch afwerken staat gelijk aan het afwerken van één grote klus.

Trello ondersteunt mijn werkwijze helemaal. Ik kan dus mijn projecten als onderwerpen noteren.  Ik hang vervolgens daaronder alle stappen die ik moet nemen om het project geheel af te ronden.

Maar dat is natuurlijk niet alles…

Want je ToDo’s kun je ook op een papiertje zetten. Het is wat je er additioneel mee kan doen wat het zo gaaf + efficiënt maakt. En dat wil ik je in deze Blog laten zien. Ik ben niet de persoon die je het hele technische gebeuren van Trello laat zien. Ik laat je zien hoe en waarvoor ik Trello gebruik, zodat jij kan bepalen of Trello ook wat voor jou is. Mocht dat dan zo zijn, dan kun je het zo gek + leuk maken als je zelf wilt!

Gratis

Trello is in de basis GRATIS. Ik gebruik zelf de gratis versie, met 2 maanden een gratis upgrade naar Gold, en dat is voor mij en voor nu prima. Er zijn 2  upgrades mogelijk: Gold + Business Class. [Ik heb voornemens om Business Class in de toekomst aan te schaffen, maar op dit moment heb ik er nog niet de noodzaak voor]. Wanneer je Trello aanprijst bij je vrienden [en die schrijven zich vervolgens in via jouw link/naam] geeft Trello je een maand gratis het GOLD membership. Dus, wanneer je je inschrijft via deze link, ontvang ik een maand Gold! Dank je alvast!

Wat heb ik voor je!

Ik heb 3 korte video’s voor je waarin ik de meest gebruikte mogelijkheden van Trello laat zien!

Ik heb ervoor gekozen om Trello uit te leggen m.b.v. video’s. De video’s vind je onderaan deze pagina. Veel uhm’s en eh’s in deze recordings maar ik hoop dat je daar een beetje doorheen luistert. Ook voor mij is er voor alles een eerste keer. En de volgende keer zal het vast wat makkelijker gaan… hoop ik ?

In de 1e Video laat ik je in 15 minuten zien:

 1. hoe je een board, lists en cards maakt
 2. hoe je checklisten aanmaakt + deze combineert
 3. hoe je een label aanmaakt
 4. hoe je je kalender aanzet + invult
 5. hoe je url’s en beeld toevoegt
 6. hoe je items versleept en verplaatst

In de 2e video laat ik je in 3 minuten zien:

 1. hoe je [op 2 manieren] je borden met anderen [collega’s, teammembers, partner] kunt delen

In de 3e video leg ik in 1 1/2 minuut uit:

 1. hoe je je borden openbaar kunt maken zodat anderen het bord ook kunnen gebruiken

Let wel: Ik ga er in de video wel vanuit dat je een account hebt aangemaakt bij www.Trello.com, dat je je profiel evt. hebt ingevuld en dat je linksboven de knop BOARDS ziet staan.

Ik hoop dat je een idee krijgt van wat Trello te bieden heeft. Iedereen gebruikt Trello op zijn/haar eigen manier. En niet alleen bedrijfsmatig! Ik heb een heel huwelijksfeest planning voorbij zien komen, een boodschappenlijst, een gezinsagenda + planning, een groot bedrijf wat haar afdelingen geheel managet m.b.t. Trello. Solo ondernemers die alle projecten binnen Trello uitwerken. Je kan het zo gek niet verzinnen. Gebruik Trello op de manier waarop het jou schikt. Ik ben erg van de papieren ToDo lijsten. Daar kan ik niet zonder. Maar de combi Trello + papier is voor mij in ieder geval ideaal!

Veel plezier ermee!

Bekijk hier de 3 video’s

Download gratis mijn Website Content Werkboek