Hoe het begon & mijn rode suede jasje

Het is een uitzonderlijk warme dag. 23 augustus 1991. Ik sta met 2 koffers en met mijn rode suède jasje al zwetend op JFK airport en ik voel het. Ik ben thuis! Eindelijk!

En dat is best apart. Nooit eerder voet gezet op Amerikaanse bodem, nooit eerder het gevoel gehad dat ik ‘niet thuis’ was. Maar nu, op deze warme, nee bloedhete zomerdag, weet ik dat ik thuis ben.

Ik trek mijn rode suede jasje uit. Mijn pronkstuk. Helemaal “mij”, en perfect voor aankomst op JFK, maar gruwelijk heet. Ik heb het jasje eigenlijk alleen maar aan omdat mijn koffer zo vol zit dat het er niet meer bij kan. Vol met een weloverwogen selectie van kleding, dans outfits en souvenirs van “thuis”. Souvenirs die mij de aankomende 12 maanden vergezellen tijdens mijn dans opleiding bij Alvin Ailey & Dance Space te New York!

Ik heb mij goed voorbereid! Mijn nieuwe adres in blokletters op een papiertje geschreven. Ik heb mij ingelezen over het reizen per taxi, toll & tip en ik heb de eerste dollars, waarmee ik de aankomende dagen ga overbruggen in mijn portemonnee.

Ik kijk mijn ogen uit tijdens mijn eerste yellow cab ride. Ik heb geen flauw idee waar ik ben, maar ik kan de glimlach niet van mijn gezicht krijgen. De cabdriver is aardig genoeg om een gesprek met me aan te knopen. En in zijn gebrekkige Engels en in mijn nog gebrekkigere Engels heb ik mijn eerste gesprek in mijn nieuwe thuisland.

En dan zie ik het! Het is er ineens! The Manhattan Skyline! Het is echt het mooiste wat ik ooit heb gezien. Ik word er helemaal door overspoeld. Ik kijk met opwellende tranen van geluk naar deze verschijning. Manhattan! Here I come! De cabby zegt alleen. “First time huh, feel ya”. En ik kan alleen maar knikken, blijven kijken en blijven glimlachen.

Ik kom op mijn adresje aan, 118 west, 13th street, Greenwich Village. Een top locatie, maar dat weet ik nu nog niet. Ik stap uit, geef the cabby waaaay too much money en loop richting the Katherine House, a women’s residence, waar een veilige kamer, warme maaltijden, nieuwe vriendinnen en vele avonden van goede gesprekken op mij wachten.

Dit is het begin van “life” in de stad van mijn dromen. Ik dacht voor 12 maanden te gaan. Het zijn 17 jaren geworden. Jaren van dansen, dansen en nog eens dansen, theater & film, hard werken, BFF’s from all over the world, vallen & opstaan, opleiding na opleiding, lachen, gieren, brullen, gebroken harten & lief en leed. Jaren van familie & vrienden te logeren, quality time en elkaar missen, jaren van emotionele hello’s & goodbye’s op schiphol en jaren van het gepassioneerd en onverschrokken volgen van mijn hart en mijn dromen met daarbij de enorme vrijheid en het gevoel van “thuis zijn”.

Fast forward…

Inmiddels woon ik alweer 10 jaar in Nederland. Met de man van mijn dromen, Christian, in ons Amerikaanse droomhuis met veranda. De eerste jaren heftig geschopt tegen alles wat niet New York was en enorm moeten wennen aan het geregelde leven in Nederland. De eerste jaren doodongelukkig voor “bazen” gewerkt, terwijl ik naarstig op zoek was naar “het ultieme iets” waarmee ik 17 jaar vol passie kon vervangen.

Maar toen ik erachter kwam dat ik niets hoefde te vervangen maar gewoon een nieuwe passie kon oppakken, wakkerde mijn creatieve vuur weer aan. Judith Bierhuizen Webdesign werd een feit. En dat is nu alweer 5 jaar geleden. Heerlijk! Elke dag creatief, elke dag iets maken, elke dag anders met elke dag mijn fel begeerde vrijheid! Dezelfde passie die ik destijds in mijn dans en theater leven heb gestopt, stop ik nu in het bouwen van websites. En, bij alles wat ik creëer houd ik “mijn 3 woorden” in gedachten: Krachtig, stralend & betrokken. Ik kan niet anders, zo ben ik. Mijn creaties moeten eruit en ik doe dat op een krachtige, stralende & betrokken manier!

Elke dag kruip ik vol enthousiasme in de werkhuid van mijn klanten en elke dag kan ik hen verblijden met hun eigen, mooie, persoonlijke & unieke plekje op het internet. Het plekje waar zij op hun beurt dromen waar kunnen maken. Want zo zie ik het. Elke entrepreneur heeft haar/zijn eigen vuur en passie. Dat moet er op een mooie, oprechte, krachtige en creatieve wijze uit komen! Want, vuur en passie laat zich simpelweg niet verstoppen! Vuur & passie is te belangrijk om geen gehoor aan te geven!

Nu is mijn vraag aan jou: wat is jouw verhaal, jouw vuur en waar sta jij nu? Heb jij jouw passie gevonden en op welke manier geef jij gehoor aan jouw dromen?

  • Heb jij jouw eigen, mooie, persoonlijke en unieke plek op het internet al. Of stel je het bouwen ervan steeds weer uit?
  • Ben je nog naarstig op zoek naar het werk wat het vuurtje in jou aanwakkert. Of weet je het eigenlijk al, begint het nu te kriebelen & te borrelen en wil jij je passie met 2 handen oppakken en online gestalte geven!

Kijk hier eens naar! Want jij verdient “een website passend bij jouw unieke ondernemerschap”. Hier begint JOUW Website! Laat mij je helpen krachtig, persoonlijk & oprecht aanwezig te zijn online! Ik heb inspiratie, creativiteit, kennis & ideeën! Jij hebt vuur & passie! Samen creëren wij JOUW Website & JOUW unieke plek op het internet!

Voor ondernemers die een website willen die staat als een huis én er zélf de webmaster van willen zijn!

Ik reserveer iedere week enkele plaatsen voor het Gratis Website Succes Gesprek. Dit gesprek is speciaal voor ondernemers die hun verhaal en passie om willen zetten in een mooie, krachtige & persoonlijke website passend bij hun unieke ondernemerschap.

Vraag je Gratis Website Succes Gesprek hier aan!
2018-11-22T10:51:07+00:00februari 2nd, 2018|Design, creëer & lanceer jouw Website, Jude's Blog, Judith Bierhuizen|

Complete WordPress Website + 1-op-1 VIP training!

Jij verdient een fantastische Website passend bij jouw unieke ondernemerschap, waar jij jezelf als expert kunt profileren, je verhaal kunt delen en je diensten kunt verkopen.

Klik hier voor alle info.


Delen is enorm waardevol!

Veel dank daarvoor!
Sluiten X