“If you get tired, learn to rest, not to quit” -Banksy

Het is zo makkelijk om te denken “ik stop ermee, ik kan het niet, zie je wel, ik ben niet zo goed als al die anderen”.

Hoe vaak dat niet door mijn hoofd gaat is echt niet meer op 2 handen te tellen. Wanneer de klanten niet over zichzelf struikelen om zich in te schrijven, wanneer mijn blogs en marketing uitingen blijven liggen omdat ik niet in “de flow” zit.

Wanneer ik enthousiast vertel over wat ik doe + kan en ik geen sjoege krijg van de persoon die tegenover me zit.

Wanneer ik twijfel aan of ik wel een ondernemer in hart en ziel ben en wanneer ik moe ben van steeds weer mezelf opkrikken en vertrouwen blijven houden in mijzelf, in wat ik kan en waar mijn bedrijf voor staat.

Dan denk ik inderdaad “ik kap ermee, ik kan het niet, zie je wel, ik ben niet zo goed als al die anderen”.

En wat doe ik dan… en dat is echt heel belangrijk en helemaal niet makkelijk… dan neem ik afstand en rust. Sterker nog, dan moet ik afstand en rust nemen. Soms is dat een halve dag of een dag en soms is dat een half uur.

Afstand nemen is dan echt een uitdaging. Want hoe neem je afstand als je gevoel zegt dat rust, stilstand is, en je juist moet doorgaan! Desnoods ’s avonds en in het weekend.

Waar het h’m eigenlijk in zit is dat je jezelf afstand en rust in je hoofd GUNT.

Zodat je even kan resetten, zodat je jezelf even zielig kan vinden en zodat je de boel, de boel kan laten.

En het mooie ervan is dat je dan in no time weer helemaal vol met ideeën, energie en werklust zit.

Want zo werkt het ondernemers brein ook… Je moet jezelf soms gewoon even de kans geven om orde op zaken te stellen en het allemaal weer helder voor je te kunnen zien.

En ondanks dat ondernemerschap veel “ik stop ermee” momenten met zich mee brengt, brengt het zo veel meer “ik ben zo blij dat ik dit doe en kan” momenten!

Want ik wil helemaal niet stoppen, ik moet gewoon rust pakken…

Ik schrijf dit aan jou en ook aan mezelf. Want afstand nemen en rust pakken komt vaak niet uit, is soms een ware uitdaging maar is wel een absolute noodzaak. En goed benut geeft het zoveel meer aan ideeën, energie + inspiratie!

If you get tired, learn to rest, not to quit -Banksy

Hoe zit dat met jou? Neem jij (voldoende) afstand en rust om daarna weer vol verder te kunnen?

Samen met mijwerken aan jouw website