Streak voor Gmail & Google Suite

Zoals je misschien wel al weet ben ik enorme fan van Gmail. En ja! Ik gebruik Gmail ook zakelijk. Daar gebruik ik Google Suite voor. Je domeinnaam met het gebruikersgemak van Gmail. Mooie combinatie vind ik!

In mijn [online] business heb ik een aantal zaken nodig: gebruikersgemak, snelheid en overzicht. En dat geeft Gmail mij. Dus voor iemand die graag doet wat ze zelf wilt, is de keus snel gemaakt 😉

Nou waren er wel 2 dingen die ik miste:

  1. de mogelijkheid om berichten op een later tijdstip uit te kunnen sturen en…
  2. de mogelijkheid om berichten op een later tijdstip terug te laten komen in mijn inbox

Maar daar heb ik wat op gevonden en deze 2 ontbrekende zaken heb ik nu aangevuld met Streak.

Wat, hoe + waar? Ik vertel het je in onderstaand filmpje:

  1. Waarom berichten op een later tijdstip versturen

    • Soms zet ik een mail klaar omdat het een lange mail is en ik op dat moment tijd heb op de mail op te stellen. Nou wil dat nog niet zeggen dat de mail direct de deur uit moet. Email op een later tijdstip versturen kan strategisch ingezet worden [klant in buitenland met andere tijdzone] en kan ook je email stroom op een positieve manier vertragen [reactie van iemand pas morgen ontvangen? Stuur de mail dan later uit]
  2. Waarom berichten op een later tijdstip terug laten komen

    • Je kunt bijv. informatieve berichten die je eenmalig nodig hebt en die je niet hoeft te bewaren even “parkeren” zonder dat het je inbox vervuild. Deze emails heb je pas op een specifiek tijdstip nodig en hoef je niet perse in je inbox te zien. Er kan nog wel een week overheen gaan. Bijv; Neem je deel aan een webinar en heb je de inloggegevens nodig? Dan laat je de mail terugkomen op het moment nét voor de webinar. Heb je een bel afspraak en heb je een mail nodig waar informatie in staat. Laat h’m terugkomen. Dan hoef je de mail niet constant te zien in je inbox, werk je met een clean screen en kun je de mail makkelijk deleten of archiveren zodra je klaar bent

Probeer het eens! Link naar Streak. Misschien ook wat voor jou en jouw Biz!

Bekijk de video

Download gratis mijn Website Content Werkboek