Gratis Business Toolkit

These are a few of my favorite things 🎶.

Ik ben altijd benieuwd en op zoek naar nieuwe tools waarmee ik mijn bedrijf kan ondersteunen en stroomlijnen, en ik probeer deze dan ook graag uit.

Maar ja, niet alle tools vind ik handig, praktisch of duidelijk in gebruik en opzet.

Er is daarom voor mij maar een geselecteerd aantal tools die ik écht elke dag gebruik en waar ik ook nog eens de betaalde versie van wil aankopen. De tools waar ik echt wild van ben en dagelijks, of meerdere malen per week gebruik, heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet. Ik hoop dat deze korte en krachtige Gratis Business Toolkit je goed op weg helpt.

Wil je deze Gratis Business Toolkit delen? Graag! Share the love!

🔗 WordPress thema Avada

Als jij met het beste WordPress thema ooit wilt werken dan is dat het thema Avada. Ik werk al jaren met dit thema en sta elke keer weer versteld van de mogelijkheden en de flexibiliteit van het thema. Ik maak voor elke klant een andere statement website. Geen standaard templates en geen one fits all website. En met Avada kan ik echt bouwen op maat en op de persoon. Dit thema wordt super goed onderhouden en steeds weer aangevuld met alle zaken die nodig zijn om in deze tijd een website optimaal te kunnen gebruiken en in te zetten.

🔗  Canva

Even een social media header, blog cover of je eigen marketingmateriaal maken? Canva is super simpel en ook écht makkelijk gemaakt voor iedereen. Probeer het eerst gratis uit en wanneer je er enthousiast over bent kun je besluiten om de betaalde versie Canva for Work te gaan gebruiken. Beste investering ooit van $120 per jaar!

🔗 Pixl.r

Pixlr is een foto-editor voor snelle oplossingen en super leuke effecten. Fix, filter + vrijstaand maken doe je hier in een handomdraai.

🔗 Recur post

Plan je blog updates op meerdere social media kanalen tegelijk om je doelgroep te bereiken. Deze worden dat in een vooraf bepaalde frequentie herhaald. Ik gebruik de gratis versie voor 3 social media kanalen!

🔗 Calendly

Een tool om snel + handig online afspraken te boeken!. Het is super simpel & gebruiksvriendelijk . Ik gebruik (vooralsnog) de gratis versie!

🔗 ScreencastOmatic

Screencast-O-Matic is een applicatie voor het opnemen van scherm, webcam of scherm/webcam met of zonder audio. De video is vervolgens makkelijk te bewerken! Ik gebruik de betaalde versie van $15 per jaar! Via deze link krijg je 20% korting op je eerste aankoop!

🔗 Flodesk

Flodesk is het email systeem wat ik zelf ook gebruik. Ik ben er dol op en enorme fan van. Je kunt er prachtige nieuwsbrieven en workflows mee maken. En de aanmeld formulieren/popups (voor bijv. je freebie, nieuwsbrief, podcast etc) zijn te gek en makkelijk te integreren op je website. Via deze link krijg je 50% korting voor een heel jaar voor ALLE functies. Echt een must om te gaan gebruiken.

🔗 Linktree

Super tool om meerdere links in je bio van je Instagram account te zetten. Ik krijg er veel traffic naar mijn website door! Handig en ziet er gelikt uit!

🔗 Gratis afbeeldingen

Gratis + rechtenvrij afbeeldingen van hoge kwaliteit

🔗 GWorkspace

Gmail, Google Documenten, Drive en Agenda voor bedrijven. Ik denk dat ik Gmail niet uit hoef te leggen maar, ik denk dat er nog veel ondernemers zijn die huiverig zijn om (ondanks de gemakkelijke interface) Gmail zakelijk te gebruiken omdat het wellicht niet professioneel zou overkomen zou zijn. Ik gebruik Gmail privé en GoogleWorkspace zakelijk.

🔗 Google Mijn Bedrijf

Laat zien dat je bedrijf er is! Gratis bedrijfsvermelding op Google!

🔗 Google Calendar

Online agenda. Zo simpel, zoveel mogelijkheden, zo overzichtelijk! En super i.c.m. Gmail en Google Suite! Ik raad je aan om één agenda te hanteren voor zowel werk als privé.

🔗 Google Docs

Maak een document en werk er samen met anderen aan, op je computer, telefoon of tablet. Blijf productief met of zonder internetverbinding.

🔗 Skype

Skype laat de hele wereld met elkaar praten. Kosteloos bellen, chatten en alles delen wat je wilt.

🔗 Dropbox

Dropbox is een gratis online opslagdienst (clouddienst) voor bestanden, afbeeldingen en video’s. Met de software van Dropbox kan je eenvoudig bestanden synchroniseren tussen verschillende computers maar ook de mobiele telefoon of tablet. Bij Dropbox krijg je gratis 2GB aan opslagcapaciteit tot je beschikking. Voor meer capaciteit dient er een pakket aangekocht te worden.

🔗 Yoga With Adriene

Ik wandel elke dag 45 minuten tot een uur en eindig de dag met Yoga. Dit was in eerste instantie een uitdaging voor me omdat ik mezelf weinig vrije tijd gunde. Maar nu maakt het onderdeel uit van mijn dag. Door elke dag te wandelen ben ik alerter en door elke dag yoga te beoefenen ben ik (nog) creatiever.

🔗 Flux

Flux past de kleur van het beeldscherm van je computer aan op de tijd van de dag. Warm licht ’s nachts en net als zonlicht gedurende de dag. Dus rustig voor de ogen.

🔗 Facebook debugger

Verkeerd plaatje bij je website op Facebook? Facebook werkt veel met “caching” en zodoende past de site niet automatisch de titel en omschrijving meteen aan wanneer jij deze update. Je kunt dit verhelpen door de betreffende url door de “Facebook Debugger” te halen.

🔗 Post Inspector

Verkeerd plaatje bij je website op LinkedIn? Ook LinkedIn werkt met “caching” en zodoende past de site niet automatisch de titel en omschrijving meteen aan wanneer jij deze update. Je kunt dit verhelpen door de betreffende url door de “Post Inspector” te halen.

Clickto unlock!